Hamamelis

Hamamelis

Vatanı Amerika’ nın tropikal bölgeleri olan Hamamelis 2-5 metre yüksekliğinde ağaçtır. Halen Amerika ve Kanada’ nın rutubetli ormanlarında yetişmektedir. Sonbahar aylarında toplanarak kurutulmasının ardından fırınlanan yaprakları kullanılmaktadır.

Hamamelis’in Faydalari

  1. Damarları daraltır ve büzer.
  2. Flebit, hemoroid ve varis’de çok kullanılmaktadır.
  3. Damar büzücü etkisiyle kanama dindirici olarak haricen kullanılır.
  4. Basit yaralarda iyileşme sağlamak amacıyla ve basurlarda merhem olarak tüketilebilir.
  5. Dahilen kabız yapıcı olarak kullanılır.
  6. Kozmetik endüstrisinde de bakım kremleri ve losyon yapımında kullanılır.

Aktif maddeleri; Gallik Tanen, serbes gallik asit, recine ve saponin’dir. (Bu drogdaki tanen başka droglarda bulunmamaktadır.)

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?